“Imagineering”

Met verbazing heb ik gekeken naar de zesdelige docu-serie op Disney+, genaamd Imagineering. Deze docu duikt in de waanzinnige wereld van de ontwerpers en kunstenaars die de Disney Parken ontwerpen. Niets lijkt te gek. Grote stukken onontgonnen land worden nieuwe werelden. Maar wat ik zo mooi vind is het woordje “Imagineering”. Het ontwerpen van een beeld, gevoel of wat dan ook. Dit gaat verder. Deze afdeling geeft energie. Walt Disney was zelf het meeste op deze afdeling te vinden. Hier worden sprookjes gemaakt. Hier durven medewerkers compleet hun fantasie tot werkelijkheid te laten komen.

Ze hadden de afdeling alle andere namen kunnen geven, maar deze dekt de lading. Als je dit terug brengt naar je eigen bedrijf. Welke afdeling heb je. En zijn deze afdelingen ontstaan of heb je er echt over nagedacht. 

Bij Voys telecom te Groningen maken ze gebruik van rollen. Hier ga je bezig met bijvoorbeeld “Klantgeluk” of ben je een “Spraakmaker”. Grote voordeel hiervan is dat je mensen niet met een beperkte verantwoordelijkheid in een hokje drukt. Mensen nemen zelf de verantwoordelijkheid die nodig is om de klant gelukkig te maken. 

Hoe groter een organisatie wordt hoe minder verantwoordelijkheid medewerkers durven te nemen. Wat ervoor zorgt dat mensen steeds minder fouten durven te maken en totaal niet meer creatief kunnen denken. 

Geef medewerkers hun vrijheid en vertrouw wat er dan ontstaat.  

Bron:

Voys.nl en Disney.com

Leave a comment