Remote it is!

Het besluit is genomen. UnHyped wordt natuurlijk net zo’n gaaf bedrijf als de eerste bedrijven waar Mathijs bij betrokken is geweest. Er zijn natuurlijk wel een boel learnings die we meenemen en anders gaan doen. Alles remote opzetten is daar zeker 1 van! Waarom we deze keuze hebben gemaakt lees je in deze blogpost.

UnHyped is begin 2020 opgericht. We weten allemaal wat 2020 ons heeft gebracht. Een pandemie die zijn weerga niet kent. Wat een impact heeft dit gehad op onze kijk op de wereld en op ons bestaan. We weten allemaal dat er iets ingrijpends nodig is voor we überhaupt na gaan denken over verandering. Dit fenomeen is voor velen van ons zeker eentje in deze categorie.

Dit en vele andere factoren heeft ons aan het denken gezet. Wat is het nut en de noodzaak nog van dure panden, waar we vervolgens op elkaars lip gaan zitten? Vaak gepaard met een hoop irritaties omtrent de muzieksmaak van onze collega, groepsdruk en andere gewoonten die er al snel insluiten. Zou dit ook anders kunnen? Er zijn natuurlijk al talloze mooie voorbeelden zoal die van Buffer, InVision en Mozilla, die ons al mooie inzichten hebben opgeleverd. 

De belangrijkste learning is natuurlijk de laatste maanden ontstaan, omdat we zo’n beetje als collectief nu hebben ervaren wat de voordelen echt kunnen zijn van remote werken. Dit heeft voor vele van ons nog wel voeten in de aarde gehad, omdat we er echt wel even aan moesten wennen. Toch merk je dat men er wel een draai in heeft gevonden. En dat opent de deur voor structurele verandering.

Het milieu element waarin we blijkbaar niet meer massaal in de file hoeven te gaan staan of voor elke poep en scheet in het vliegtuig stappen, is natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid! Wij hebben een aantal mooie klanten die wij in de maanden waarin wij met hen samenwerken nog nooit face2face hebben ontmoet. Toch werkt dit prima en maakt dit de wereld al met al toch weer een beetje beter bereikbaar.

Natuurlijk blijft er behoefte aan persoonlijk contact! Niets menselijks is ons daarin vreemd. Hiervoor kunnen we misschien gave digitale oplossingen bedenken of ontmoetingsplekken vinden of in gaan richten, waar we wel met elkaar kunnen samenwerken.

Met de eerste collega’s en de flexibele schil zullen wij in de komende periode gaan werken aan onze remote manifesto en daarbij direct gaan vastleggen hoe wij omgaan met structuren en het besturingsmodel.

Alles met uiteindelijke doel dat we de maximale potentie bij onze klanten willen realiseren.

GAME ON!

Leave a comment