Services

Platform & partner selectie

Laat techniek voor je werken en zorg dat je keuzes maakt die echt helpen bij je ambities. Vanuit kennis en ervaring helpen wij jou bij de selectie van softwareplatforms en dienstverleners.

01.

Platformselectie

Het lijkt zo simpel, we willen starten met e-commerce of een volgende stap zetten. Dan kiezen we een platform, implementeren deze even zelf of met een partner en we gaan los. Was het maar zo simpel. In de praktijk hebben we dit helaas te vaak mis zien gaan. Retailers en merken spreken echt een andere taal dan softwareleveranciers of implementatiepartners. Dit zorgt dat er veel geld verdampt en tijd verloren gaat in dit soort trajecten. Vaak gaat het al mis bij de keuze voor de diverse platforms die er zijn en de combinaties van de verschillende oplossingen.

Vanuit een gedegen vooronderzoek van de wensen die er leven binnen de organisatie en de ervaring die wij de vele opdrachtgevers hebben opgedaan komen wij met een shortlist en kijken wij vervolgens samen op basis van kosten en ROI naar de uiteindelijke keuzes. Welke oplossingen passen het beste bij de DNA van jullie organisatie en welke oplossing is de meest schaalbare en robuuste keuze passend bij de groei-ambities?

Om het juiste landschap te bepalen is er helaas geen one size fits all-oplossing. Er zijn veel verschillende onderdelen waar je binnen een e-commercelandschap rekening mee zou moeten houden. Daarom adviseren wij bij de keuzes voor en de samenhang binnen de volgende onderdelen:

  • E-commerce platform
  • Payment Service Provider
  • Product Information Management
  • Email service provider
  • Analytics, data en dashboarding-/rapportagetooling
  • Digital Asset Management
  • Warehouse management systemen
  • Middleware-oplossingen

02.

Partnerselectie

Vaak moet er naast het zoeken naar de juiste software ook een juiste keuze worden gemaakt in de zoektocht naar implementatiepartners. Dit is opnieuw een vak apart en niet iets wat jij als ondernemer iedere dag doet. Waar moet je op letten? En hoe kun je er zeker van zijn dat de keuze die je maakt de juiste is? Wij helpen met deze zoektocht. We inventariseren op basis van interviews wat jullie wensen en eisen zijn en wat het budget is.We maken  een longlist, brengen die terug tot een shortlist en begeleiden het traject van RFI tot RFP en van kennismakingen tot uiteindelijke onderhandelingen. Laat ons jullie ontzorgen en samen zorgen voor een juiste mix van implementatiepartners.

03.

Implementatiebegeleiding

Niet alleen de keuze voor de oplossingen en partners kunnen wij voor jullie begeleiden, ook het implementatietraject kunnen we naar een succesvolle lancering dirigeren. In de rol van product owner of interim management en stakeholder management. Wij helpen in de vorm die goed past binnen jullie wensen en mogelijkheden.

Samen stellen we nodige documentatie op. Denk hierbij aan requests for information en proposaldocumentatie. Ook screenen wij de reacties voor je. We stellen een backlog op en wegen de diverse stories en epics op basis van ROI. Zo zorgen we voor een effectieve en efficiënte begeleiding van de implementatie en vertalen wij de vraag naar de techniek op basis van onderbouwde keuzes.

Professionals

We enhance potential

Bij UnHyped zijn we down to earth. We denken strategisch en concentreren ons op wat écht belangrijk is. Wij geloven dat e-commerce nog volwassen moet worden, zowel de markt als tussen onze oren. Dat begint bij het denken in rendement. Zonder positief resultaat geen geld en zonder geld geen mogelijkheid om nieuwe waarde te creëren.